miercuri, 19 aprilie 2023

Căsătorie și înviere

 

Mai există viață după o pierdere dacă speri în Domnul

Amândoi văduvi, Daniel și Brittany nu se mai așteptau să retrăiască o poveste de iubire. Viața de familie a lui Brittany, 32 de ani, și a lui Daniel Brooker, 37 de ani, a început în mijlocul celor mai mari suferințe. În situația aceasta de văduvie ei și-au crescut singuri copiii. Totuși, ei nu și-au pierdut niciodată credința în Dumnezeu.

Brittany Price Brooker, mamă a trei copii și Daniel Brooker, tată a doi copii, și-au pierdut în mod tragic soțul respectiv soția la o lună diferență, în anul 2015. Amândoi și-au găsit mângâiere în Dumnezeu care le-a pregătit un viitor la care nu se așteptau.

După mai mulți ani de luptă cu cancerul ovarian, soția lui Daniel, Lyndsie, a murit în 2015 la vârsta de 28 de ani, lăsând în urmă un soț devastat de durere și doi copii pe care îi adoptase. Cuprins de durere, Daniel și-a căutat refugiul în Dumnezeu. Spune el: După moartea soției mele, câteva luni am suferit foarte mult. Durerea mea nu era doar psihică ci și fizică. Îl întrebam pe Dumnezeu: De ce ? Nu puteam înțelege. A fost dificil pentru că atunci când te căsătorești te gândești la diferite proiecte de viață împreună: să ai copii, să ai o casă. Atunci când soția moare subit nimic nu mai este normal, nu mai sunt proiecte de viitor.

În același an, la o lună după drama lui Daniel, Brittany, trăiește și ea experiența unei mari pierderi, cea a soțului ei Patrick. Căsătoriți în anul 2011 și părinți a trei copiii, cei doi soți se cunoșteau încă de mici, de la vârsta de cinci ani. Fericirea lor s-a sfârșit în mod brutal într-o zi când Brittany a primit un telefon din partea patronului unde lucra soțul ei care i-a spus că Patrick a căzut la muncă.

Când Brittany a ajuns la spital, medicii i-au spus că inima soțului ei a încetat să mai bată. Avea doar 30 de ani. Astfel, Brittany a devenit văduvă la vârsta de 25 de ani cu trei copii de crescut: Teyton de 6 ani, Evan de 5 ani și Nathan de 4 ani. Ca și în cazul lui Daniel, credința în Dumnezeu a fost cea care a ajutat-o să treacă prin această mare pierdere. Spune ea: Am simțit atunci că Isus era alături de mine și îmi spunea:  eu cunosc durerea ta, va fi bine. Vă voi însoți pe drumul vostru.

Astfel Daniel și Brittany, fiecare în dreptul său, și-au trăit pierderea partenerului de viață, până când s-au întâlnit în luna februarie 2017, printr-un prieten comun și el văduv. Astfel au început între ei un schimb de email-uri și alte conversații telefonice.

Ușor ușor Dumnezeu a transformat trecutul lor într-un nou început. Ea se afla în Atlanta și el în Giorgia, Statele Unite ale Americii. În ciuda celor trei ore de mers cu mașina care îi separau, cei doi tineri amaricani au învățat să se cunoască și s-au îndrăgostit unul de celălalt. Spune Brittany: A fost o binecuvântare incredbilă aceea de a-l întâlni pe Daniel.

După o lună, ei le-au făcut cunoscut copiilor relația lor și au început să petreacă multe week-end-uri împreună. După ce au urmat o terapie familială, pentru a nu brusca copii cu această nouă poveste de iubire, ei au decis să se căsătorească la 16 iulie 2017. Daniel a părăsit Atlanta împreună cu fiul și fiica sa Ethan și Aubrey pentru a locui împreună cu Brittany și cei trei copii ai ei. Spun ei: Istoria noastră arată că mai există viață după o pierdere dacă speri în Domnul.

Totuși, noua lor viață nu a fost ușoară la început, mai ales în primii ani, totuși ei au reușit să treacă cu succes peste dificultăți datorită terapiei și credinței în Dumnezeu. Spune Brittany: La început era haotic, a trebuit mult timp pentru ca ai noștri copii să se simtă bine împreună.

Brittany și Daniel și-au făcut o prioritate în a-i onora pe soții lor decedați și doresc ca ai lor copii să-și amintească de ei cu mult drag. Pentru aceasta fiecare a primit câte un album comemorativ cu poze. Spun ei: În familia noastră, atât bucuria cât și durerea se amestecă. Patrick va face mereu parte din istoria mea și Lyndsie va face mereu parte din istoria lui Daniel.

Pe pagina lor de facebook intitulată Finding Our New Normal și pe sit-ul cu același nume, Brittany și Daniel dau mărturie despre istoria lor de viață, dorind să arate astfel că în momentele cele mai difficile din viață, Dumnezeu poate să construiască ceva minunat. Dumnezeu a transformat trecutul lor dureros într-un nou început.

Spune Daniel pe pagina sa de facebook: Dumnezeu vă vede și se îngrijește de voi. El dorește ca voi să trăiți o viață plină de bucurie, de iubire, de pasiune, de explorare. Trebuie să credem că toate acestea ne așteaptă, indiferent de experiențele prin care trecem. Daniel organizează în timpul week-end-urilor și seminarii pentru a-i însoți pe soții văduvi.

Spune Brittany: când crezi că viața ta s-a terminat și nu mai este nicio speranță, când crezi că te îneci în durere, apucă-te de mâna lui Isus care încearcă să te scoată. Chiar dacă te simți rău, nu abandona.

În luna iunie 2021 cei doi soți au avut parte de un nou eveniment în viața lor: nașterea unei fetițe pe nume Laurel Grace care s-a adăugat celor cinci copii.

Este impresionantă această mărturie de viață care scoate în evidență puterea vieții și a iubirii asupra morții și asupra abandonării. Cei doi soți au avut parte de o înviere în trăirea vocației lor la căsătorie. În ciuda experiențelor lor dramatice, au știut să rămână aproape de Dumnezeu care i-a întărit și le-a oferit un viitor fericit.

Dumnezeu poate schimba experiențele noastre dureroase oferindu-ne mângâierea prezenței sale și speranța unui nou început.

Să nu ne temem să începem un drum de cunoaștere, un drum de credință, un drum de angajare în slujirea lui Dumnezeu și a semenilor. Dumnezeu nu ne va lipsi de suferințe, dar ne va ajuta să le trăim cu tărie și încredere pentru ca la final să gustăm din bucuria unei vieți pline de sens. 

Sursa: fr.aleteia.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu