joi, 20 ianuarie 2022

De la regina frumuseții la soră de mănăstire

 


A ne fixa ochii pe ceea ce durează


În 2017 o regină a frumuseții a ajuns să tulbure internetul când a decis să intre într-o congregație religioasă, la un an după ce a fost încoronată drept deținătoarea titlului de cea mai frumoasă femeie a orașului ei natal.

 

Esmeralda Solís Gonzáles a fost încoronată drept Regina din Valle De Guadalupe din Mexic în 2016. La un an după încoronare, ea a devenit postulantă în cadrul Congregației Surorile sărace misionare clarise ale Sfântului Sacrament.

Într-un interviu fosta regină a frumuseții declară că: „Am fost foarte fericită cu tot ceea ce aveam, cu titlul obținut, dar nu se compară cu fericirea pe care Dumnezeu o pune acum în inima mea.”

Esmeralda recunoaște că vocația la viața consacrată a fost mereu prezentă în viața ei ca un „mic ghimpe”:

„Mi-am dat seama că trebuie să fac loc în viața mea ca să știu ce a plănuit Dumnezeu pentru mine. În procesul discernerii vocației mele au existat și frică și îndoieli, dar dragostea pe care Domnul o manifesta în fiecare zi, m-a făcut să depășesc orice sentiment de descurajare”.

Esmeralda recunoaște dificultatea procesului de discernământ pe care a decis să-l parcurgă, dar potrivit ei „dacă mergi ținându-te de mâna lui Dumnezeu, vei putea întotdeauna să faci următorul pas”.

Chiar dacă este abia la începutul slujirii ei, ea a reușit totuși să descopere că „în viața religioasă fiecare nouă zi este un nou început și o nouă oportunitate de face cunoscută Împărăția lui Dumnezeu. Acest lucru implică multe sacrificii, dar ele sunt întotdeauna răsplătite cu fericire. Este adevărat că realitatea și presupusa fericire pe care lumea o vinde astăzi este foarte atractivă, totuși este necesar să-ți fixezi ochii pe ceea ce durează”.

„Nu trebuie să-ți fie frică. Dacă Dumnezeu te cheamă, el va avea grijă de tot. Tot ce trebuie să faci este să-l primești cu multă pace, bucurie și încredere. Cred că frica este o mare scuză care este responsabilă pentru trunchierea adevăratei fericiri pe care numai Dumnezeu o poate oferi”, continuă fosta regină a frumuseții.

„Sunt în viața religioasă de foarte puțin timp, și totuși sunt foarte fericită”.

Fie ca povestea Esmeraldei González, fostă regină a frumuseții și acum soră de mănăstire, să-i încurajeze în mod special pe tineri pentru a discerne chemarea lor și să nu le fie teamă să răspundă la ea.

Sursa: HugotSeminarista


 

 

 

 

A group of people smiling

Description automatically generated with low confidence

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu