joi, 5 mai 2022

Să ne rugăm

 

Rugăciunea credincioșilor pentru vocații

 

Să-i cerem în rugăciunea noastră lui Dumnezeu Tatăl să ne mențină mereu uniți cu Isus, păstorul cel bun care ne călăuzește la izvoarele vieții veșnice.

 


1.     Pentru sfântul părinte papa Francisc, pentru episcopul nostru Iosif și pentru toți păstorii sufletești pentru ca ei să reprezinte cât mai fidel imaginea lui Cristos bunul păstor în lumea de astăzi, făcând să se audă vocea sa care continuă să cheme oițele sale în staulul Bisericii.

 

2.     Pentru responsabilii politici, ca ei să aibă o atenție deosebită față de dezvoltarea armonioasă a copiilor și a tinerilor.

 

3.     Pentru persoanele care și-au consacrat întreaga viață Împărăției cerurilor și slujirii aproapelui, întărește-le cu Duhul tău Sfânt, pentru a răspunde mereu cu bucurie și dăruire misiunii lor.

 

4.     Pentru soții uniți în sacramentul căsătoriei, ca ei să conștientizeze rolul lor în transmiterea vocației, ca prin trăirea în armonie a vieții de familie să fie un model și o invitație în trăirea vieții creștine.

 

5.     Pentru tinerii noștri, ca ei să găsească în Cristos, în preoți, în persoanele consacrate și propriile familii, un adevărat izvor de bogăție spirituală care să îi ajute să răspundă la rândul lor chemării Domnului.

 

6.     Prin diferitele vocații din Biserică, vindecă-i pe cei bolnavi, mângâie-i pe cei mâhniți și întoarce-i pe cei rătăciți și păcătoși pe calea adevărului și a binelui în staulul Bisericii.

 

7.     Pentru noi toți, ca să putem promova vocațiile la preoție, la viața consacrată și la viața de familie, astfel încât Biserica noastră să fie acel staul unit în jurul lui Cristos, bunul păstor.

 

Părinte milostiv, în Cristos Fiul tău, ne-ai oferit modelul adevăratului păstor care își dă viața pentru turma sa. Fă-ne atenți la glasul său și promți în urmarea sa pe calea adevărului și a iubirii. El care viețuiește și domnește în toți vecii vecilor. Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu