joi, 5 mai 2022

Să ne rugăm

 

Rugăciuni pentru vocații

 

Spre tine, Doamne, ne îndreptăm cu încredere!

Fiule al lui Dumnezeu, trimis de Tatăl la oamenii din toate timpurile și din toate părțile pământului!

Te invocăm prin mijlocirea Mariei, Maica ta și a noastră: fă ca în Biserică să nu lipsească vocațiile, în particular acelea dedicate în mod special împărăției tale. Isuse, Mântuitor unic al omului! Te rugăm pentru ai noștri frați și surori care au răspuns „da” chemării tale la preoție, la viața consacrată și la misiune.

Fă ca experiențele lor să se reînnoiască zi de zi, și să devină evanghelie vie. Doamne milostiv și sfânt, continuă să trimiți lucrători noi în secerișul împărăției tale!

Ajută-i pe aceia pe care îi chemi să te urmeze în acest timp al nostru: fă așa încât, contemplând chipul tău, să răspundă cu bucurie la misiunea minunată pe care le-o încredințezi spre binele poporului tău și al tuturor oamenilor.

Tu care ești Dumnezeu și viețuiești și domnești împreună cu Tatăl și cu Duhul Sfânt în vecii vecilor. Amin.

Sf. Ioan Paul al II-lea

A XLI-a Zi Mondială de Rugăciune pentru Vocații

23 noiembrie 2003

 


Isuse, Fiul lui Dumnezeu, în care sălășluiește plinătatea divinității, tu chemi pe toți cei botezați „să înainteze în larg”, străbătând calea sfințeniei.

Trezește în inimile tinerilor dorința de a fi în lumea de azi mărturisitori ai puterii iubirii tale. Umple-i cu Duhul tău de tărie și prudență, ca să fie capabili să descopere adevărul deplin despre sine și despre vocația proprie.

Mântuitorul nostru, trimis de Tatăl pentru a ne arăta iubirea milostivă, fă Bisericii tale darul unor tineri pregătiți să înainteze în larg, pentru a fi printre frați manifestare a prezenței tale care reînnoiește și mântuiește.

Fecioară Marie, maica Mântuitorului, călăuză sigură pe drumul către Dumnezeu și aproapele, tu care ai păstrat cuvintele sale în intimitatea inimii, sprijină cu mijlocirea ta maternă familiile și comunitățile ecleziale, ca să-i ajute pe adolescenți și pe tineri să răspundă cu generozitate la chemarea Domnului. Amin.

Sf. Ioan Paul al II-lea,

A XLII-a Zi Mondială de Rugăciune pentru Vocații

17 aprilie 2005

 

O Tată, fă să răsară între creștini numeroase și sfinte vocații la preoție, care să mențină vie credința și să păstreze amintirea recunoscătoare a Fiului tău Isus prin predicarea cuvântului său și administrarea sacramentelor, cu care tu reînnoiești încontinuu pe credincioșii tăi.

Dă-ne slujitori sfinți ai altarului tău, care să fie păzitori atenți și zeloși ai Euharistiei, sacramentul darului suprem al lui Cristos pentru răscumpărarea lumii.

Cheamă slujitori ai milostivirii tale, care, prin sacramentul Reconcilierii să răspândească bucuria iertării tale.

Fă, o Tată, ca Biserica să primească cu bucurie numeroasele inspirații ale Duhului Fiului tău și, docilă față de învățăturile sale, să se îngrijească de vocațiile la slujirea preoțească și la viața consacrată.

Susține pe episcopi, pe preoți, pe diaconi, pe cei consacrați și pe toți cei botezați în Cristos, pentru ca să îndeplinească în mod fidel misiunea lor în slujba evangheliei.

Îți cerem aceasta prin Cristos Domnul nostru. Amin.

Marie, regina apostolilor, roagă-te pentru noi!

Papa emerit Benedict al XVI-lea

A XLIII-a Zi Mondială de Rugăciune pentru Vocații

7 mai 2006

 

Sfinte Iosif, tu care ai iubit-o pe Maria cu libertate şi ai ales să renunţi la imaginarul tău pentru a face spaţiu realităţii, ajută pe fiecare dintre noi să ne lăsăm surprinşi de Dumnezeu şi să primim viaţa nu ca pe un neprevăzut de care să ne apărăm, ci ca pe un mister care ascunde secretul bucuriei adevărate. Dobândeşte tuturor logodnicilor creştini bucuria şi radicalitatea, păstrând însă mereu conştiinţa că numai milostivirea şi iertarea fac posibilă iubirea. Amin.

 

Sfinte Iosif,tu care ai păzit legătura cu Maria și cu Isus, ajută-ne să avem grijă de relațiile din viața noastră. Nimeni să nu experimenteze acel sentiment de abandonare care vine din singurătate. Fiecare să se reconcilieze cu propria istorie, cu acela care l-a precedat, și să recunoască și în greșelile comise un mod prin care Providența și-a făcut drum, iar răul nu a avut ultimul cuvânt. Arată-te prieten pentru cel căruia îi este mai greu, și așa cu i-ai sprijinit pe Maria și pe Isus în momentele dificile, tot așa susține-ne și pe noi pe drumul nostru. Amin.

 

Sfinte Iosif, tu care ai avut mereu încredere în Dumnezeu și ai făcut alegerile tale condus de providența sa, învață-ne să nu ne bazăm atât pe proiectele noastre, cât mai ales pe planul său de iubire. Tu care vii din periferii, ajută-ne să convertim privirea noastră și să preferăm ceea ce lumea rebutează și pune la margini. Întărește pe cel care se simte singur și susține pe cel care se angajează în tăcere pentru a apăra viața și demnitatea umană. Amin.

 

Papa Francisc

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu