joi, 5 mai 2022

 Bacău: Admiterea în clasa a IX-a la Seminarul Liceal "Sfântul Iosif" pentru anul şcolar 2022-2023

"În acest timp în care glasul lui Dumnezeu pare sufocat de «alte voci», iar propunerea de a-l urma pe Cristos, dăruindu-i întreaga viaţă, pare mult prea grea, fiecare comunitate creştină, fiecare credincios trebuie să-şi asume cu responsabilitate misiunea de a promova vocaţiile la preoţie şi la viaţa consacrată" (Mesajul Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea pentru a XLVIII-a Zi Mondială de Rugăciune pentru Vocaţii).

Conştienţi de responsabilitatea şi misiunea pe care o avem în Biserica noastră locală, vom organiza şi anul acesta concursul de admitere la Seminar pentru anul şcolar 2022-2023.


Ştim cu toţii că, în ultimii ani, opţiunile absolvenţilor clasei a VIII-a pentru Seminar sunt tot mai puţine, iar numărul scăzut al seminariştilor pune sub semnul întrebării viitorul acestei instituţii. În aceste condiţii, după discuţii repetate cu episcopii diecezei noastre şi după consultarea Consiliului Prezbiteral în data de 28 aprilie 2022, s-a decis deschiderea clasei a IX-a de seminar şi pentru elevii - băieţi - care vor să urmeze acest profil, fără a fi seminarişti. Pentru a putea completa o clasă, dorim să oferim posibilitatea băieţilor să frecventeze cursurile clasei a IX-a, profil teologic, de la Seminarul Liceal, fie ca elevi navetişti, fie ca elevi interni, având asigurate, contra cost, cazare şi masă. Precizăm încă o dată că aceşti tineri nu vor fi seminarişti, ci vor avea un program şi un regulament diferit.

Planul de şcolarizare prevede o clasă - 24 de locuriprofil teologic.

Înscrierile se fac în perioada 16-17 mai 2022, la secretariatul Seminarului Liceal "Sfântul Iosif" (Calea Moldovei, nr. 233, Bacău), între orele 9.00-16.00.

Candidaţii vor susţine probele de aptitudini miercuri, 18 mai 2022, începând cu ora 9.00.

Probele de aptitudini cuprind:

  • un interviu/colocviu/probă orală, evaluate cu calificativ admis/respins

    • verificarea dicţiei prin rostirea unei rugăciuni/poezii, la alegerea candidatului;

    • motivarea alegerii unei unităţi de învăţământ vocaţional teologic;

  • o probă de verificare a cunoştinţelor religioase evaluată cu notă

    • proba de verificare a cunoştinţelor religioase constă în calcularea, cu două zecimale, fără rotunjire, a mediei aritmetice a mediilor anuale la disciplina Religie din clasele V-VIII. Nota prin care se evaluează această probă constituie nota finală la probele de aptitudini;

    • Media minimă la proba de verificare a cunoştinţelor religioase la disciplina Religie trebuie să fie minimum 7 (şapte).

Comunicarea rezultatelor la probele de aptitudini - 23 mai 2022.


Rezultatele la probele de aptitudini nu sunt rezultate finale: absolvenţii clasei a VIII-a, inclusiv cei care s-au înscris la noi şi au susţinut şi promovat probele de aptitudini, vor susţine testele naţionale urmând ca în data de 8 iunie 2022 să fie actualizate listele şi să se comunice rezultatele finale.

Dosarul de înscriere va cuprinde următoarele acte:

  1. anexa la fişa de înscriere - se eliberează de şcoala de provenienţă şi va fi dusă înapoi după probele de aptitudini, completată cu notele obţinute şi ştampilată de noi;

  2. certificat de naştere - copie;

  3. adeverinţă cu mediile anuale la disciplina Religie din clasele V-VIII;

  4. fişa medicală în original;

  5. declaraţie din partea candidatului şi a părintelui/reprezentantului legal al acestuia că au luat la cunoştinţă Regulamentul de Ordine Interioară şi că sunt de acord să îl respecte;

  6. caracterizare-recomandare din partea părintelui paroh.

Pentru mai multe detalii puteţi contacta unul dintre următoarele numere de telefon: 0741.911.527 - pr. Tarciziu Grădinaru, 0741.330.066 - pr. Raimond-Tiberiu Iancu, 0741.616.832 - pr. Liviu Focioroş.

Pr. dr. Anton Săboanu,
director

Colegiul Naţional Catolic "Sfântul Iosif" Bacău
Calea Moldovei, 233, 600353-Bacău
tel. 0234.550.467, 0234.550.468;
tel. director: 0234.574.513
fax 0234.579.642
cod fiscal 19122190
www.colegiulcatolicbacau.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu