vineri, 27 aprilie 2018

Invitaţie pentru tineri: Zilele Seminarului


Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi organizează Zilele Seminarului, având ca temă cuvintele Mântuitorului: „Curaj, ridică-te, te cheamă!” (Mc 10,49). Toţi tinerii care doresc să trăiască o experienţă vocaţională sunt invitaţi, în perioada 11-13 mai 2018, la Seminarul din Iaşi. Această inițiativă este propusă tuturor tinerilor care simt în sufletul lor chemarea, dar nu au curajul de a face pasul decisiv de a-i spune DA lui Dumnezeu, dar şi acelor tineri care doresc să trăiască un week-end „altfel”, mai aproape de Domnul.

Spre unul fiecare dintre voi, dragi tineri, se îndreaptă privirea plină de iubire a lui Isus. El ne priveşte pe toţi şi ne cheamă alături de el pentru a ne face fericiţi. Trebuie să avem curajul să ne ridicăm, să abandonăm tot ceea ce ne ţine încă orbi, pentru a putea să-l urmăm. „Curaj, ridică-te, te cheamă!” (Mc 10,49) sunt cuvintele pe care Biserica vi le adresează şi vouă în aceste zile.

Cu toţii avem nevoie de curaj pentru a face alegeri măreţe. Trebuie să avem curajul să riscăm totul pe Cuvântul lui Dumnezeu. El ne vine mereu în întâmpinare și este Dumnezeu-cu-noi; El trece de-a lungul străzilor vieții noastre uneori prăfuite și, percepând nostalgia noastră de iubire și de fericire, ne cheamă la bucurie.

Asemenea orbului din Ierihon, fiecare dintre noi trebuie să asculte glasul lui Cristos care cheamă. „Această atitudine devine astăzi tot mai dificilă, cufundați fiind într-o societate zgomotoasă, în frenezia belșugului de stimulente și de informații care aglomerează zilele noastre. Gălăgiei exterioare, care uneori domină orașele noastre și cartierele noastre, îi corespunde adesea o dispersare și învălmășeală interioară, care nu ne permite să ne oprim, să savurăm gustul contemplației, să reflectăm cu seninătate asupra evenimentelor din viața noastră și să realizăm, încrezători în planul grijuliu al lui Dumnezeu pentru noi, să realizăm un discernământ rodnic” (Papa Francisc, Mesaj pentru cea de-a 55-a Zi Mondială de Rugăciune pentru Vocații).

Seminarul din Iaşi vă propune trei zile pentru a fi mai aproape de Domnul şi pentru a discerne glasul său; trei zile pentru a experimenta viaţa de seminar şi de prietenie cu Domnul; trei zile pentru a trăi o viaţă fraternă; trei zile în care mai mulţi preoţi vor fi la dispoziția voastră pentru a vă ajuta să daţi răspuns întrebărilor esențiale ale vieţii şi pentru a face mai multă lumină în viaţa voastră. „Ridicați-vă” şi primiți chemarea Mântuitorului. Nu vă fie teamă de întâlnirea cu Cristos. „Domnul continuă şi astăzi să cheme la urmarea Lui. Nu trebuie să așteptăm să fim perfecți pentru a răspunde cu generosul nostru „iată-mă”, nici să ne înspăimântăm de limitele noastre și de păcatele noastre, ci să primim cu inimă deschisă glasul Domnului” (Papa Francisc, Mesaj pentru cea de-a 55-a Zi Mondială de Rugăciune pentru Vocații).

Înscrierile pentru Zilele seminarului se pot face prin intermediul părinţilor parohi şi vicari. Detalii suplimentare puteţi obține la adresa de e-mail secretar@itrc.ro.

Vă așteptăm să vedeți cât de mult bine face Dumnezeu vieţii noastre!

Mons. Benone Farcaş,
rector

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu