joi, 31 martie 2022

Zi vocațională

 Bacău: Invitaţie la o zi vocaţională - "Învăţătorule, ce trebuie să fac?"


Sâmbătă, 2 aprilie 2022, Seminarul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Bacău în colaborare cu Oficiul pentru Vocaţii al Diecezei de Iaşi organizează pentru toţi băieţii de clasa a VIII-a, care simt chemarea lui Dumnezeu, o zi vocaţională în care să poată vedea şi experimenta viaţa de seminar.

Trăim într-o lume a incertitudinilor. Pe zi ce trece, vedem în jurul nostru tot mai multe nesiguranţe şi instabilităţi care se reflectă şi în teama adolescenţilor de a-şi asuma un drum de formare şi de a privi cu încredere spre viitor, spre împlinirea propriei vocaţii de urmare a lui Cristos.

Printre multele întrebări pe care şi le pun cei care sunt încă la o vârstă fragedă este şi aceasta: "Ce trebuie să fac?" Sau mai concret: "Ce trebuie să fac pentru a da într-adevăr valoare vieţii mele? Ce trebuie să fac pentru a mă simţi o persoană împlinită? Unde trebuie să mai lucrez pentru a-mi maturiza dorinţele pe care le port în adâncul sufletului meu?"

Răspunsurile la toate aceste întrebări existenţiale nu le găsim, din păcate, nici la televizor, nici pe internet, şi poate chiar nici în cărţile pe care le studiem. Răspunsul îl găsim doar atunci când trăim o relaţie autentică cu Cristos. El este singurul care poate da un răspuns sigur viitorului nostru. Doar viaţa trăită alături de Cristos ne poate deschide ochii inimii pentru a ne convinge de siguranţa viitorului pe care el ni-l propune.

De aceea, îi invităm cu drag pe toţi aceia care doresc să cunoască viaţa de seminar şi sunt în căutarea propriei vocaţii să se apropie cu mult curaj de Cristos şi să-l întrebe: "Învăţătorule, ce trebuie să fac?" (Mc 10,17).

Înscrierile pentru această zi se fac în parohiile de provenienţă.

Vă aşteptăm cu drag!

Pr. Raimond-Tiberiu Iancu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu