luni, 11 martie 2019

"Învăţătorule bun, ce trebuie să fac?" - Zilele Seminarului


Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi propune, în perioada 22-24 martie, un moment de discernământ vocaţional, care are ca temă întrebarea tânărului din Evanghelie „Învăţătorule bun, ce trebuie să fac…?” (Mc 10, 17). Propunerea este adresată tuturor tinerilor (între 17 şi 25 de ani) care doresc să facă mai multă lumină în viaţa lor.

În ce direcţie o ia viaţa ta? Nu știi ce să alegi? Nu reușești să vezi care sunt prioritățile? De ce nu îl întrebi şi pe Dumnezeu. Divinul Învăţător ţi-ar putea indica exact drumul pe care să îl alegi în viaţă. Nu eşti singurul care ai dubii.

«Când Isus pleca la drum, un om a venit în fugă şi, îngenunchind, l-a întrebat: „Învăţătorule bun, ce trebuie să fac ca să moştenesc viaţa veşnică?”
Isus i-a zis: „De ce-mi spui bun? Nimeni nu este bun decât numai Dumnezeu.
Cunoşti poruncile: Să nu ucizi! Să nu comiţi adulter! Să nu furi! Să nu dai mărturie falsă! Să nu înşeli! Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta!”
Atunci el i-a zis: „Învăţătorule, toate acestea le-am păzit din tinereţea mea”.
Isus, privindu-l, l-a îndrăgit şi i-a spus: „Un lucru îţi lipseşte: mergi, vinde ceea ce ai şi dă săracilor şi vei avea comoară în cer, apoi vino şi urmează-mă!”
Întristat de acest cuvânt, el a plecat mâhnit pentru că avea multe bogăţii» (Mc 10,17-22).

„Ce trebuie să fac?” Această întrebare conține preocuparea existențială a fiecăruia, inclusiv a noastră: dorinţa unei vieţi depline, infinite. Cum să fac pentru a o obține? Ce cale trebuie să urmez? Ce să fac pentru a trăi cu adevărat, pentru a trăi o existenţă nobilă? La ce trebuie să renunț pentru a fi cu adevărat liber?
Dacă eşti asemenea acestui tânăr, dacă nu găseşti răspunsuri la întrebările profunde ale vieţii, te așteptăm la Seminar. 

În perioada 22-24 martie 2019, Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi, organizează „Zilele Seminarului”. Vor fi zile în care tu poţi să faci lumină în viaţa ta şi să înţelegi mai bine ce vrea Dumnezeu de la tine. Trei zile de comuniune în care vei avea posibilitatea să experimentezi viaţa din seminar, să trăieşti momente de a apropiere de Domnul, dar şi să primeşti ajutor pentru a discerne chemarea Mântuitorului.
Înscrierile se fac prin intermediul preoţilor din parohia ta!

Te așteptăm!


Mons. Benone Farcaş,
rector

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu