joi, 10 februarie 2022

Lourdes: mesajul de iubire transmis tuturor oamenilor

 

 

Dacă tu nu mă vindeci, Isuse, te voi spune mamei tale!

În 1928, un copil de 10 ani, paralizat, a venit în pelerinaj la Lourdes cu părinții săi și se ruga să fie vindecat. Era într-o după-amiază. Toți pelerinii așteptau binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament asupra bolnavilor. Când preotul a ajuns în fața lui, copilul i-a spus lui Isus din Sfânta Ostie: dacă nu mă vindeci, te voi spune mamei tale. Preotul a continuat drumul său, după care a trecut din nou prin fața copilului pentru a-l binecuvânta. Acesta insistă mai puternic cu aceeași rugăciune. Mama lui i-a vorbit deseori despre miracolele care se petreceau la Lourdes, despre iubirea infinită a Sfintei Fecioare Maria față de copii ei și despre rolul de mijlocitoare în fața fiului ei, Isus. Copilul exclamă cu voce puternică: Dacă tu nu mă vindeci Isuse, te voi spune mamei tale. În acel moment, miracolul s-a produs. Copilul a fost vindecat. (Sursa: Aleteia.fr.)


În timpul celei de-a treia apariții petrecută la 18 februarie 1858, Sfânta Fecioară Maria, care se va prezenta mai apoi ca Neprihănita Zămislire, i-a vorbit pentru prima dată Bernadetei. Aceasta dorea să scrie cuvintele auzite pentru a nu le uita, însă, Sfânta Fecioară i-a zis : ceea ce trebuie să îți spun, nu trebuie scris pe foaie.


Dorința Sfintei Fecioare era aceea de a intra mai întâi într-o relație cu copila, și prin ea cu fiecare dintre noi, o relație de iubire, o relație care să implice inima noastră. În Biblie inima semnifică centrul persoanei, profunzimea ei. Astfel Bernadeta era invitată să-și deschidă inima la mesajul de iubire adus de Sfânta Fecioară Maria, un mesaj care se rezumă la aceste cuvinte: Dumnezeu vine să ne spună că ne iubește și ne iubește așa cum suntem, cu succesele dar și cu eșecurile noastre, cu slăbiciunile și limitele noastre. O iubire care, mai apoi invită la convertire personală și la rugăciune și penitență pentru întoarcerea păcătoșilor.

A doua cerere din partea Sfintei Fecioare pentru Bernadeta a fost: Vrei să-mi faci bucuria de a veni la această grotă timp de 15 zile? Bernadeta a rămas copleșită de această cerere. Era pentru prima data când cineva i se adresa într-o formă atât de respectuoasă. Bernadeta spune că în timp ce Maica Domnului vorbea, se uita în ochii ei, așa cum o persoană privește la o altă persoană. Bernadeta a simțit atunci că era respectată și iubită. Prin Bernadeta descoperim valoarea, demnitatea de a fi și noi iubiți fiecare în parte de Dumnezeu. (Sursa: Aleteia.en.)


Gentle woman, quiet light,

Morning star, so strong and bright.

You were chosen by the Father,

You were chosen for the Son,

You were chosen from all women

And for women, shining one.

Gentle mother,

Peaceful dove,

Teach us wisdom,

Teach us love.


Femeie delicată, lumină tăcută

Steaua dimineții, puternică și strălucitoare.

Ai fost aleasă de Tatăl,

Ai fost aleasă pentru Fiul,

Ai fost aleasă dintre toate femeile

Și pentru ele, cea mai strălucitoare.

Mamă duioasă,

Porumbel al păcii,

Învață-ne înțelepciunea,

Învață-ne iubirea. Amin


 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu