sâmbătă, 14 octombrie 2017

CHEMAREA

„Viaţa nu este o alegere, este un răspuns”
Citind anumite pagini semnificative ale Noului Testament, aşa cum se întâmplă de fapt şi în Vechiul Testament, găsim că la originea oricărei chemări autentice se află Dumnezeu. El alege şi-i invită pe oameni la urmarea sa. Dumnezeu este cel care cheamă, iar acesta este sensul cel mai profund al cuvântului vocaţie, care înseamnă chemare. În evanghelie vedem deseori cum Isus îi cheamă la sine pe cei care mai apoi vor constitui grupul său de ucenici. Inițiativa porneşte mereu de la Învățător, iar chemarea este darul sau predilect.

Acest dar al lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi nu comportă merite deosebite, dar face parte dintr-un plan de iubire pe care Dumnezeu îl are la inimă.

Chemarea o primim pentru a realiza ceva special pentru El şi pentru Împărăţia sa, pentru a împlini o misiune. Iar pentru a construi planul său de mântuire, Dumnezeu are nevoie însă de libera noastră colaborare. Este deci o colaborare cu Cristos, în această lume, pentru a aduce Mântuirea sa.

Orice chemare poartă în sine o cheie unică, asemenea unei parole, şi se dezvoltă într-un timp şi într-un context specific, trasând o istorie personală, constituită din momente determinate şi semnificative. 



pr. Pius Petru Iancu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu